Κυριακή, 5 Μαΐου 2024




Έκθεση ζωγραφικής

Το σχολείο μας συμμετέχει - με έργα που ετοίμασαν οι μαθητές μας - στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα: "Ζωγραφίζω τη γειτονιά μου". Τα έργα θα εκτεθούν στη Δημοτική Καπναποθήκη (πλατεία Καπνεργάτη) την Πέμπτη 18/4/19 και την Παρασκευή 19/4/19.

alt

Ώρες επίσκεψης: πρωινές μέχρι τις 16:00.

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, σε συνεργασία με την ομάδα τέχνης «Art Attack», διοργανώνει την έκθεση ζωγραφικής με θέμα: "Ζωγραφίζω τη γειτονιά μου". Τα έργα θα εκτεθούν αργότερα σε υπαίθρια έκθεση στην παραλία της πόλης.

Κάθε σχολείο θα έχει τη δυνατότητα να ζωγραφίσει παλιά αρχοντικά, πάρκα, λουλούδια, εκκλησίες, δημόσια κτήρια και ό,τι άλλο τα παιδιά θεωρούν ότι είναι χαρακτηριστικό σημείο της γειτονιάς τους.

Η έκθεση των έργων φιλοδοξεί να γίνει η μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής παιδιών στην Ελλάδα, με στόχο στη συνέχεια να δημιουργηθεί από τα έργα ένας μικρός τουριστικός οδηγός της πόλης μας καθώς και μια τεράστια πλαστικοποιημένη αφίσα για να καλυφθεί εγκαταλειμμένο κτήριο στην πλατεία Ομονοίας.

Οι ζωγραφιές είναι σε μέγεθος Α3, με ελεύθερη επιλογή υλικών (τέμπερες, μαρκαδόροι,?).