Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Διανομή σχολικού οδηγού

Διανομή σχολικού οδηγού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών για την επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης, προχώρησε στην έκδοση Σχολικού Οδηγού που απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Σκοπός του είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων που θα ενισχύσει τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς και συνακόλουθα θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Την παραγωγή και διανομή του Σχολικού Οδηγού έχει αναλάβει το ΙΤΥΕ-Διόφαντος.
Ο προσδιορισμός των απαιτούμενων αντιτύπων που θα χρειασθεί κάθε σχολείο βασίστηκε στα στοιχεία μαθητικού δυναμικού που έχουν δηλώσει τα σχολεία μέσω του συστήματος MySchool για το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.
Ειδικότερα για τα Νηπιαγωγεία, θα αποσταλεί μεγαλύτερος αριθμός αντιτύπων ώστε ο Σχολικός Οδηγός να δοθεί, κατά τη διαδικασία εγγραφής, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν στο προνήπιο το σχολικό έτος 2019-2020.
Οι Διευθυντές των σχολείων, μετά την ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Κέντρου Διανομής, οφείλουν άμεσα να παραλάβουν τα χαρτοκιβώτια με τον Σχολικό Οδηγό και να τον διανείμουν σε όλους τους μαθητές.