Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024




Αίθουσα Α΄ τάξης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, κατόπιν έρευνας και επικοινωνίας με τη διευθύντρια και τη δασκάλα της Α΄τάξης, απαντά στο από 16/1/19 αίτημα μετακίνησης, που υπέβαλαν γονείς μαθητών της Α΄ τάξης:

  • Η τάξη-αίθουσα στην οποία στεγάζεται η Α? τάξη χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως τάξη- αίθουσα για το ολοήμερο του 25ου πράγμα το οποίο αποδεικνύει την καταλληλότητα της συγκεκριμένης αίθουσας. Επίσης αυτό επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με αρ.πρωτ. 44450 10/12/18 η οποία πιστοποιεί για την καταλληλότητα των αιθουσών του 15ου και δύο αιθουσών στο ισόγειο του 25ου επί της οδού Υψηλάντου.
  • Γενικευμένο θέμα υγρασίας στην αίθουσα δεν φαίνεται να υπάρχει πλην ενός σημείου για το οποίο θα καταθέσουμε αίτηση να βαφτεί από την αρμόδιά υπηρεσία του Δήμου και να αποκατασταθεί το συντομότερο.
  • Μας έχουν ενημερώσει ότι θα τοποθετηθεί air condition για την θέρμανση της τάξης με την υπόσχεση πως θα γίνεται σωστή συντήρηση του μηχανήματος σε τακτά χρονικά διαστήματα (καθαρισμός φίλτρων για αποφυγή αλλεργιών).
  • Οι ύπαρξη του καναπέ μέσα στην αίθουσα κρίνεται απαραίτητη σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους ώστε να μπορούν τα παιδιά να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται όπως μας διαβεβαίωσαν όλοι οι δάσκαλοι. Αναφορικά με τα καλύμματα, σε επικοινωνία που είχαμε με τους γονείς του 25ου μας είπαν πως αυτά πλένονταν με την επιμέλεια των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών σε τακτά χρονικά διαστήματα με δική τους ευθύνη για την αποφυγή αλλεργιών.
  • Έχουμε ενημέρωση ότι όλα τα επικίνδυνα αντικείμενα έχουν απομακρυνθεί. Εξάλλου η επισήμανση αυτή από τους γονείς έγινε πριν ακόμη η δασκάλα εισέλθει στην αίθουσα η οποία έχει υποχρέωση να την ελέγξει για την καταλληλότητα της πριν μπουν τα παιδιά.
  • Άλλη εναλλακτική λύση δεν φαίνεται να υπάρχει εκτός από την συγχώνευση της τάξης μας με την Α? τάξη του 15ου κάτι που πιστεύουμε πως καλό θα ήταν να αποφευχθεί ώστε οι μικροί μαθητές να παραμείνουν κοντά στο κύριο σώμα των μαθητών του σχολείου μας που βρίσκεται στο 25ο.
  • Τέλος οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι για οποιοδήποτε παράπονο θα πρέπει να απευθύνεστε στους δάσκαλους, την διευθύντρια και στα μελή του συλλόγου γονέων του σχολείου μας και μόνο και όχι στην διεύθυνση του 25ου καθώς το εν λόγω σχολείο μας φιλοξενεί.

Με τιμή το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου Καβάλας.