Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024




Πλανητάριο

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης θα επισκεφτούν το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 10/5/2018.

Πρόγραμμα προβολών

(από τον ιστότοπο του Noesis)

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (11:20 - 12:10)

Από τα κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό μέχρι τα υποβρύχια ρομπότ που ερευνούν τον βυθό, τα ηλιακά αυτοκίνητα και τις «έξυπνες», βιώσιμες πόλεις, η ταινία «Dream big ? Τα θαύματα της μηχανικής» αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων και αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους. (τρισδιάστατη προβολή)

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ (12:50 - 13:25)

Το «Ταξίδι στο άπειρο» παρασύρει τον θεατή σ? ένα θαυμαστό ταξίδι από την ανακάλυψη του ηλιακού συστήματος μέχρι τη χαρτογράφηση του Σύμπαντος. Είναι μια καθηλωτική εμπειρία προβολής σε θολωτή οθόνη 360 μοιρών.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (13:45 - 14:10)

 Η ταινία «Τα Θαύματα του Σύμπαντος» δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να κοιτάξουν βαθιά μέσα στο Διάστημα, μέσα από τα «μάτια» του Hubble Space Telescope, να ταξιδέψουν δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο και να γίνουν μάρτυρες της γέννησης του Σύμπαντος. Σε αυτήν την εξόρμηση που κόβει την ανάσα, θα παρακολουθήσετε το σχηματισμό γαλαξιών και θα εξερευνήσετε ορισμένα από τα πιο θαυμαστά νεφελώματα και αστρονομικές δομές που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί. Καθώς το ταξίδι συνεχίζεται, θα βρεθείτε στο εσωτερικό του δικού μας Γαλαξία και μέσα από μία ανεπανάληπτη περιήγηση στο Ηλιακό Σύστημα θα επιστρέψετε στο σπίτι μας, τη Γη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

8:00 Αναχώρηση από το σχολείο

11:00 Άφιξη στο Πλανητάριο Θεσ/νίκης (με ημίωρη στάση στον Χρυσανθίδη στη Μουσθένη)

11:20 - 14:10 (Παρακολούθηση 3 προβολών με ενδιάμεσα διαλείμματα)

14:30 - 17:30 Επιστροφή (με ημίωρη στάση στον Χρυσανθίδη στη Μουσθένη)

17:30 Παραλαβή των παιδιών από τους γονείς στην αυλή του σχολείου.