Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Προσέλευση και αποχώρηση μαθητών

Προσέλευση και αποχώρηση μαθητών

Η ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο είναι 8:00 - 8:15. Στο διάστημα αυτό οι μαθητές παραμένουν στον χώρο του προαυλίου, εκτός αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Πριν τις 8:00 το σχολείο δε φέρει ευθύνη για τους μαθητές που περιμένουν στο προαύλιο χωρίς γονική επιτήρηση.

Προσέλευση-Αποχώρηση μαθητών

12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ KABAΛAΣ , 05-03-2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Έχει παρατηρηθεί πως κάποιοι μαθητές με ευθύνη των κηδεμόνων τους συχνά προσέρχονται στο χώρο του σχολείου μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής πρωινής κοινής προσευχής ή ακόμη και μετά την είσοδο των μαθητών στις τάξεις. Αυτή η συμπεριφορά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον κανονισμό του σχολείου και με τις κείμενες διατάξεις της σχολικής Νομοθεσίας παρεμποδίζοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία του. Στοχεύοντας στην ομαλή και δημιουργική σχολική ζωή καθώς επίσης και στη δημιουργία και διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου σας υπενθυμίζουν τους βασικούς κανόνες προσέλευσης και αποχώρησης οι οποίοι διέπουν την καθημερινή λειτουργία του, όπως αυτοί απορρέουν από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Α) Προσέλευση μαθητών: 08:00 ? 08:15. Στο διάστημα αυτό οι μαθητές θα παραμένουν στο χώρο του προαυλίου. Η παραμονή τους μέσα στο κτήριο θα επιτρέπεται μόνο σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Επισήμανση: «Με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών ή Προϊσταμένων των δημοτικών σχολείων. Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών?..»

Μετά την ολοκλήρωση της προσευχής οι θύρες εισόδου-εξόδου θα παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου ώστε να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος των μαθητών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ? ΑΡΙΘΜ. 79/2017)

Επισήμανση: Πριν από τις 08:00 πμ.  το σχολείο δεν φέρει ευθύνη για τους μαθητές που περιμένουν, χωρίς τη γονική επιτήρηση, στο προαύλιο του σχολείου (το οποίο λειτουργεί ως πάρκο με απόφαση του Δήμου).

Παρακαλούμε όλους τους γονείς να συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την ασφάλεια των παιδιών τους και να μη φέρνουν σε δύσκολη θέση τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση απαιτώντας διαφορετική αντιμετώπιση. Οι γονείς οι οποίοι μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, οφείλουν να είναι αυστηρά συνεπείς ως προς την ώρα άφιξης και αναχώρησής τους.

Τέλος, σας επισημαίνουμε πως η αδικαιολόγητα καθυστερημένη πρωινή προσέλευση  καθώς και η μη έγκαιρη παραλαβή των μαθητών δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές, γιατί αποτελούν αφενός παραβατική συμπεριφορά σε σχέση με την κείμενη Σχολική Νομοθεσία και αφετέρου ευθεία καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συνεργασία σας για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Η Διευθύντρια

 

Γαϊτανίδου Αθανασία