Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ξεκινά η υποχρεωτική εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για το σχολικό έτος 2018-19. Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας, θα συμμετέχουν κάθε Δευτέρα 10:00-11:45 (αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 17/12/18) στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας σε ένα δίωρο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Οδηγίες:

Η μεταφορά των μαθητών-τριών με τους συνοδούς-γυμναστές προς και από το κολυμβητήριο γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με την επίδειξη ειδικής μαθητικής ταυτότητας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Για τη συμμετοχή τους στο μάθημα οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • μαγιό (κατά προτίμηση αθλητικό)
  • κολυμβητικό σκουφάκι
  • πετσέτα ή μπουρνούζι
  • σαγιονάρες (κατά προτίμηση πλαστικές, για την αποφυγή ολισθηρότητας)
  • γυαλάκια κολυμβητηρίου (προαιρετικά)
  • σαμπουάν και  αφρόλουτρο
  • μάλλινο σκουφάκι για την προστασία του κεφαλιού μετά το μάθημα.

Επίσης σας αποστέλλουμε τους κανονισμούς λειτουργίας και υγιεινής των κολυμβητηρίων που θα πρέπει να τηρούν οι μαθητές/τριες κατά την διάρκεια του μαθήματος.

1.Οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν μόνο τα αποδυτήρια για να αλλάζουν τα ρούχα τους. Πριν εισέλθουν στην κολυμβητική δεξαμενή θα πρέπει να κάνουν πολύ καλό λουτρό καθαριότητας, χρησιμοποιώντας μόνο νερό και όχι σαπούνι η σαμπουάν ,και να περάσουν από την δεξαμενή απολύμανσης των ποδιών

2.Το σκουφάκι της κολύμβησης, πρέπει να το φορούν κατά την είσοδο και να το βγάζουν μετά την έξοδό τους από το νερό.

3.Χρήση της τουαλέτας πριν από το μάθημα και κατά την διάρκεια του γίνεται με άδεια.

4.Η είσοδος των μαθητών στο νερό πρέπει να γίνεται προσεκτικά από τις σκάλες η από τους βατήρες, αφού δοθεί η εντολή από τους καθηγητές Φ.Α και αφού πρώτα ελέγξουν σχολαστικά τον χώρο μήπως υπάρχει άλλος κολυμβητής.

5.Την ώρα της κολύμβησης οι μαθητές πρέπει να κολυμπούν ήρεμα να συμπεριφέρονται με ευπρέπεια προς όλους να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να θυμούνται ότι ο χώρος δεν είναι μόνο δικός τους αλλά και των άλλων.

6.Το φτύσιμο και το φύσημα της μύτης γίνεται στην υπερχείλιση της πισίνας.

7.Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας απευθύνεται αμέσως στον καθηγητή προπονητή.

                                             ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ

1.Η είσοδος στον χώρο του κολυμβητηρίου των ασκουμένων χωρίς σαγιονάρες και των μη ασκουμένων.

2.Η μεταφορά αιχμηρών αντικειμένων στον χώρο της πισίνας.

3.Το τρέξιμο και τα παιχνίδια στον χώρο των περιμετρικών διαδρομών και στον χώρο της πισίνας. Υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσουν.

4.Η είσοδος στο νερό, χωρίς να δοθεί η εντολή των καθηγητών Φ.Α-προπονητών.

Οι κολυμβητές πρέπει να φροντίζουν να διατηρούν τους χώρους του κολυμβητηρίου καθαρούς, όπως τους προσωπικούς τους χώρους. Η έννοια της καθαριότητας είναι στενά συνδεδεμένη με τις έννοιες Αθλητισμός-Υγεία-Πολιτισμός.

Τι πρέπει να προσέχουν όσον αφορά το φαγητό πριν το μάθημα κολύμβησης:

Η κολύμβηση, για λόγους ασφάλειας, επιτρέπεται αφού έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις (3) ώρες από το τελευταίο γεύμα.

  • Όταν έχουν την πρώτη και δεύτερη ώρα  κολύμβηση, είναι προτιμότερο να μην πιούν γάλα το πρωί, αλλά να μην ξεχάσουν να φάνε κάτι ελαφρύ.
  • Όταν έχουν την τρίτη και τέταρτη ώρα  κολύμβηση , τρώνε  το πρωινό τους και  μπορούν μετά το μάθημα της κολύμβησης να φάνε το «δεκατιανό» τους.
  • Όταν   έχουν   την   πέμπτη   και  έκτη   ώρα   κολύμβηση ,   τρώνε  κανονικά  το  πρωινό  τους  και στο πρώτο μεγάλο διάλειμμα μπορούν να φάνε ένα ελαφρύ σνακ. Πρέπει να αποφεύγουν τις τυρόπιτες, σπανακόπιτες,  τα  κρουασάν σοκολάτας, τα γεμιστά τσουρέκια με κρέμα και γλάσο, τα πατατάκια και όλα τα συναφή προϊόντα.

Τα μαθήματα της κολύμβησης θα διεξαχθούν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ