Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024




WWF (Νοέμ. 2017)

Η συνεργασία μας με τη WWF στο πρόγραμμα για τη διατροφή και το περιβάλλον ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Γνωρίσαμε ποιες τροφές έχουν περισσότερα "πατουσάκια", αφήνουν μεγαλύτερο οικολογικό αποτύπωμα, ποιες τροφές, δηλαδή, για να παραχθούν, προκαλούν μεγαλύτερη βλάβη στο περιβάλλον. Βέβαια ελέγχουμε πάντα στα προϊόντα που αγοράζουμε την ημερομηνία λήξης, αν είναι της εποχής, τι περιέχουν (ζάχαρη, αλάτι), αν είναι οικονομικές συσκευασίες κ.ά. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι πως για να φτιαχτεί το φοινικέλαιο, το οποίο βρίσκεται σε πολλές τροφές (φυστικοβούτυρο, ταχίνι κ.ά.), προκαλείται μεγάλη καταστροφή στα τροπικά δάση. Τέλος ψωνίσαμε στο μανάβικο φρούτα εποχής και στο ιχθυοπωλείο ανακαλύψαμε τρόπους για να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα ψάρια και τα ψάρια εποχής.

Μαρία Σ. (Ε1)

alt

 alt