Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Περιβαλλοντικές Λούνα παρκ ανακύκλωσης (Οκτ. 2017)

Λούνα παρκ ανακύκλωσης (Οκτ. 2017)

Το σχολείο μας συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους και τους μπλε κώδωνες. Στα πλαίσια αυτά οι μαθητές της Ε και Στ τάξης έλαβαν μέρος στις εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές δράσεις που έγιναν την Πέμπτη 5/10/2017 στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.alt

alt

Οι ψυχαγωγικές δράσεις οργανώνονται από τον Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού. Σκοπός είναι η εξοικείωση των μαθητών με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από παιχνίδια (παζλ, ψάρεμα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, τροχός, φιδάκι, κρίκοι κ.α.) ώστε να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται. Να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την υιοθέτηση μιας υγιούς περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, τη  συνέχιση της προσπάθειας για μια καθαρή και περιβαλλοντικά, φιλική, πόλη, που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εξειδικευμένοι εμψυχωτές χώρισαν τα παιδιά σε ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν σε παιχνίδια, ειδικά προσαρμοσμένα στο θέμα της Ανακύκλωσης. Τέλος, μοιράστηκαν και μικρά αναμνηστικά δώρα.