Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Στην αυλή του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί, όπως και πέρσι, η εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που απευθύνεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, με θέμα: "Όλες οι γλώσσες μια παρέα". Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 από 10:30 έως 13:30.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας καλεί όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών  με θέμα «ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ» που θα πραγματοποιηθεί στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας (Αγίου Ιωάννη, οδός Βενιζέλου, απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο) την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:30-13:30, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και του Europe Direct της Κομοτηνής, οι οποίοι και θα μας διαθέσουν υλικό και επιδαπέδια παιχνίδια.

 Επιπλέον, θα υπάρχουν γωνιές με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων έτσι ώστε να συμμετάσχουν και να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού όλα τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους. Σε επόμενη ενημέρωση θα σταλεί ενημερωτικό σημείωμα για τα παιδιά και τους γονείς τους καθώς και αναλυτική λίστα με τις δραστηριότητες της ημέρας, οι οποίες σε περίπτωση κακοκαιρίας θα λάβουν χώρα στο Γυμναστήριο του Σχολείου.

 

Η Ένωση θα διενεργήσει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα '' Όλες οι γλώσσες μια παρέα?'. Οι καλύτερες ζωγραφιές από κάθε βαθμίδα τις οποίες και θα κρίνουν επιτροπή εκπαιδευτικών Εικαστικών, θα βραβευτούν και θα αποτελέσουν το θέμα της αφίσας για τον εορτασμό της Ε.Η.Γ. του 2018. Η ζωγραφιά θα πρέπει να είναι σε κόλλα Α3 ή Α4 και στο πίσω μέρος της να αναγράφεται το ονοματεπώνυμου του μαθητή/ μαθήτριας, η τάξη  και το σχολείο του.Επίσης, επισημαίνεται πως δε θα πρέπει να εστιάζει θεματικά σε σημαίες, αλλά σε γλώσσες του κόσμου.