Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Φεστιβάλ παιχνιδιού

Φεστιβάλ παιχνιδιού

Το σχολείο μας συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα. Την Πέμπτη 25 Μαϊου 2017 τμήματα του σχολείου θα επισκεφτούν το πάρκο Φαλήρου, όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ και θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες.

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καβάλας, η Σύμβουλος 40ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας συνδιοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην πόλη της Καβάλας.
Το Φεστιβάλ που θα έχει διάρκεια δύο ημερών, τα πρωινά θα δέχεται οργανωμένες επισκέψεις σχολείων με αντικειμενικό σκοπό την επαφή και γνωριμία με τη χρήση του παιχνιδιού ως εκπαιδευτικού εργαλείου. Έτσι με τη βοήθεια μιας ιστορίας, θα γίνεται ο χωρισμός των μαθητών σε ομάδες και υποομάδες, στη συνέχεια και με τη μορφή δοκιμασιών (περνώ δοκιμασίες, λύνω ένα μυστήριο, ακολουθώ ένα χάρτη κλπ), τα παιδιά θα μπαίνουν τα ίδια στην ιστορία με τη βοήθεια της κατάλληλης αμφίεσης και θα μπορούν να:
α) Παίξουν παιχνίδια που σχετίζονται με γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας, των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (μελέτη Περιβάλλοντος).
β) Συμμετέχουν σε εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών είτε στην αρχή, είτε στη μέση, είτε στο τέλος της διαδρομής μέσα στην ιστορία, ανάλογα με τις ανάγκες της, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, για να φτάσουν στο τέλος μιας πορείας, στη λύση του μυστηρίου .
γ) Να γνωρίσουν τη ετερότητα, καθώς σε κάποιο σημείο αυτής της πορείας θα μπει στο παιχνίδι τους ένας ΗΡΩΑΣ, άτομο με κάποιο πρόβλημα όρασης, ακοής, κινητικό.
δ) Να παρακολουθήσουν video.
στ) Να επισκεφτούν έκθεση με κατασκευές παιχνιδιών από τα παιδιά.
ζ) Να παίξουν με μαθηματικούς γρίφους.
η) Αλλά και παραδοσιακά παιχνίδια, Ανταγωνιστικά- Κινητικά.

Τα απογεύματα το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό και θα περιλαμβάνει:
1. εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών
2. παραμυθοπαιχνίδια
3. σκακιστικούς αγώνες
4. παραδοσιακά παιχνίδια
5. επιτραπέζια- επιδαπέδια παιχνίδια που δημιουργήθηκαν από τα σχολεία
6. κουκλοθέατρο
7. θεατρικά δρώμενα
8. συμμετοχή σε ποικιλία παιχνιδιών ατόμων με αναπηρία
9. παιχνίδια στο Μουσείο
10. συναυλίες στο κλείσιμο της κάθε μέρας με είσοδο την προσφορά ενός παιχνιδιού που θα στελεχώσει μια παιγνιοθήκη για όλα τα παιδιά.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια βασισμένα στη θεματική του παιχνιδιού καθώς και βιωματικά εργαστήρια από καταξιωμένους ανθρώπους στο συγκεκριμένο χώρο.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαΐου 2017.