Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή

Έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή

Οι μαθητές που στο τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στο Νηπιαγωγείο (και θα εγγραφούν στην Α΄Δημοτικού), στην Γ΄ τάξη (και θα εγγραφούν στη Δ΄) και στην Στ΄ τάξη (και θα εγγραφούν στο Γυμνάσιο) υποχρεούνται στην έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Για τη διευκόλυνσή τους, οσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που θα τους σταλεί, ώστε να γίνει ο προγραμματισμός από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η καθυστέρηση. Όταν συγκεντρωθούν οι δηλώσεις, το Νοσοκομείο θα ορίσει συγκεκριμένη μέρα και ώρα εξέτασης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του Ν.4229/2014, την ευθύνη συμπλήρωσής του ΑΔΥΜ φέρουν παιδίατροι ή γενικοί/-ές ιατροί  ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι ανεξαρτήτως μονάδας ή φορέα που υπηρετούν ή συνεργάζονται, καθώς και ανεξάρτητοι/-ες ιδιώτες ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για λόγους προσβασιμότητας είναι δυνατή η συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου και από άλλους/-ες ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Ευνόητο είναι ότι όσοι/-ες γονείς-κηδεμόνες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στον παραπάνω προγραμματισμό μπορούν να απευθύνονται για τη συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ. σε οποιοδήποτε/οποιαδήποτε ιδιώτη ιατρό σύμφωνα με τις ειδικότητες που προβλέπονται με την παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν.4229/2014, ή άλλο φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών (ιδιωτικό ή δημόσιο).