Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024




Παιχνίδι πόλης

Την Κυριακή 14 Μαϊου 2017 από τις 10:00 έως τις 13:00 διοργανώνεται ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στον κήπο της Δημαρχίας. Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη μητέρα και την οικογένεια.

Τα Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλας, ο Σύλλογος Παραμυθάδων Καβάλας, και το Ωδείο Νεάπολης Καβάλας με τη φιλική συμμετοχή του, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων ημερών για τη μητέρα και την οικογένεια 14 και 15 Μαΐου, συνδιοργανώνουν ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού.
Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της ανάγκης για τον ποιοτικό χρόνο που πρέπει να περνά η οικογένεια μαζί και η σύσφιξη των σχέσεων μέσα σε αυτήν. Να καταλάβουν ότι όταν η οικογένεια περνάει χρόνο μαζί γίνεται ισχυρότερη και παραμένει ενωμένη τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα.
Έτσι η οικογένεια, μέσα από μια δραστηριότητα που έχει νόημα τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί καλύτερα, να μοιραστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.
Με το σύνθημα λοιπόν: «Περάστε ουσιαστικό χρόνο μαζί με την οικογένειά σας και δώστε στα παιδιά όλα αυτά τα πολύτιμα που μόνο η οικογένεια μπορεί να προσφέρει!», οι φορείς και οι υπηρεσίες της συνδιοργάνωσης καλούν όλους τους μαθητές/τριες με τις οικογένειες της πόλης μας, να συμμετέχουν παίζοντας, ζωγραφίζοντας, τραγουδώντας, ακούγοντας παραμύθια στο μεγάλο παιχνίδι με θέμα: «Η πόλη μας μέσα από τα μάτια της οικογένειας».
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στις 10:00-13:00, με χώρο συνάντησης το πάρκο της Δημαρχίας.