Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Δημιουργικά εργαστήρια για την αφύπνιση στη Γαλλική γλώσσα και στον Γαλλικό Πολιτισμό

Δημιουργικά εργαστήρια για την αφύπνιση στη Γαλλική γλώσσα και στον Γαλλικό Πολιτισμό

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων για το σχολικό έτος 2015-2016 υλοποιεί, υπό την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση της κ. Μαυρομμάτη Ευφημίας, Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας ΑΜΘ, το πρόγραμμα «Αφύπνιση στη Γαλλική γλώσσα και στον Γαλλικό πολιτισμό». Πρόκειται για δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Γ?, Δ?, Ε? και ΣΤ? τάξης Δημοτικού, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε διαφορετικά γλωσσικά ακούσματα και την επαφή τους με τη Γαλλική γλώσσα και το Γαλλικό πολιτισμό μέσα από το τραγούδι, τις κατασκευές, το παραμύθι, το κουκλοθέατρο και άλλες εκπαιδευτικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Ο συντονισμός των εργαστηρίων γίνεται από έμπειρες καθηγήτριες γαλλικής γλώσσας της Καβάλας σε συνεργασία με Γαλλίδα εκπαιδευτικό. Η κυρία Emilie Lio?ne ήρθε από τη Γαλλία μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας, για να εμψυχώσει τα δημιουργικά εργαστήρια και να συμμετέχει και σε όλες τις δράσεις που διοργανώνει ο Σύλλογός μας για τη διδακτική χρονιά 2015-2016.

Κατά την υλοποίηση των εργαστηρίων θα παρευρίσκονται στο χώρο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης, η Γαλλίδα εκπαιδευτικός καθώς και τουλάχιστον τρεις (3) καθηγήτριες γαλλικών, οι οποίες θα υποδέχονται τους μαθητές και τις μαθήτριες και θα είναι υπεύθυνες για την αποχώρησή τους.

Στο πρόγραμμα θα γίνουν δεκτά 30 παιδιά και θα τηρηθεί, αυστηρά, για την εγγραφή σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παρουσιάζεται ως ακολούθως:

Τίτλος

Eveil ? la langue et la civilisation fran?aises

Αφύπνιση στη Γαλλική γλώσσα και στο Γαλλικό πολιτισμό

Τόπος

6ο Λύκειο Καβάλας (Χρυσοστόμου Σμύρνης 10)

Ημερομηνίες

Σάββατο:30/1/2016, 13/2/2016, 27/2/2016, 12/3/2016, 19/3/2016, 2/4/2016, 16/4/2016, 14/5/2016 και 28/5/2016

Ώρα

09:30 - 11:00 το πρωί

Διοργανωτές

Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης

Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας ΑΜΘ

Στόχος

Πρόκειται για δημιουργικά εργαστήρια με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών σε διαφορετικά γλωσσικά ακούσματα και την επαφή τους με τη Γαλλική γλώσσα και το Γαλλικό πολιτισμό μέσα από το τραγούδι, τις κατασκευές, το παραμύθι, το κουκλοθέατρο και άλλες εκπαιδευτικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες

Κοινό

Μαθητές Γ?, Δ?, Ε? και Στ? τάξης Δημοτικού

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε

στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή / και

στο τηλέφωνο 6906875541.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση ή/και πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Καράλη Αθηνά