Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

H Στ΄ τάξη θα πάρει μέρος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2015 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Ο διαγωνισμός οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι "Φιλίες στις λίμνες και τις λιμνοθάλασσες του ΕΠΑΜΑΘ" και αφορά μαθητές των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Καβάλας, όπου εξαπλώνεται το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ.

Μία από τις πιο όμορφες σχέσεις που αναπτύσσεται μεταξύ των ζώντων οργανισμών είναι η φιλία. Στις λίμνες ή στις λιμνθάλασσες υπάρχουν διάφορες φιλίες. Άλλοτε υπάρχει φιλία μεταξύ ανθρώπων και ζώων και άλλοτε υπάρχει φιλία ενός ζώου με κάποιο άλλο. Πολλές φορές η φιλία μεταξύ ζώων είναι σχέση αλληλεξάρτησης και επιβίωσης. Η μαγική έννοια της φιλίας μπορεί να ερμηνευτεί από τα παιδιά με τη μοναδικότητα που την έχει το καθένα στο μυαλό του.

 

Όροι συμμετοχής:

1. Οι διαστάσεις των έργων δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 30Χ40 εκ.

2. Πρέπει να συμμετέχουν ατομικά.

3. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με μία μόνο ζωγραφιά.

4. Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μολύβια, μαρκαδόρους, νερομπογιές και κηρομπογιές για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.

 

Κριτήρια επιλογής:

1. Η σχέση με το θέμα.

2. Η ποιότητα του έργου από καλλιτεχνική σκοπιά.

3. Ο βαθμός ευαισθητοποίησης του παρατηρητή.

 

Έπαθλα:

1. Ο πρώτος νικητής κερδίζει ενα τάμπλετ.

2. Ο δεύτερος κερδίζει ένα ολοκληρωμένο σετ ζωγραφικής και έναν παιδικό οδηγό πουλιών.

3. Ο τρίτος κερδίζει ένα σετ ζωγραφικής.

4. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν έναν έπαινο συμμετοχής.

 

 Συμμετέχουν όσοι μαθητές επιθυμούν.

Οι ζωγραφιές μπορούν να γίνουν στο σχολείο ή στο σπίτι. Θα συγκεντρωθούν στο σχολείο και θα αποσταλλούν ταχυδρομικώς την Τετάρτη 13/5/2015.