Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εθνική Λυρική Σκηνή (Μάρτιος 2015)

Εθνική Λυρική Σκηνή (Μάρτιος 2015)

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Η όπερα διαδραστικά στα Δημοτικά Σχολεία" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Όλοι οι μαθητές την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 παρακολούθησαν την παράσταση "Ο κουρέας της Σεβίλλης" από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ειδικότερα οι μαθητές της Στ΄ και Ε΄ τάξης συμμετέχουν προετοιμάζοντας την παράσταση ενδυματολογικά, σκηνικά και μουσικά.alt

 Η Εθνική Λυρική Σκηνή πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα περιοδείες στις οποίες υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία με τίτλο «Η όπερα διαδραστικά στα Δημοτικά Σχολεία».Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ) στα οποία υπηρετούν μεταξύ άλλων εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Μουσικής, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του προγράμματος η Ε.Λ.Σ. συνεργάζεται με το σχολείο μας το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου 2015. Οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, αφού τις δυο μέρες που διαρκεί θα πάρουν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας του Τζοακίνο Ροσσίνι Ο κουρέας της Σεβίλλης.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος ξεκίνησε πριν την άφιξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμάσει μέρος σκηνικών αντικειμένων του έργου με τους εκπαιδευτικούς Μουσικής, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής του σχολείου.

Με την άφιξη των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της ΕΛΣ την 1η μέρα (Πέμπτη 3 Μαρτίου), τα παιδιά θα παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης που στόχο έχουν την εξοικείωσή τους  με το μουσικό θέατρο και συγκεκριμένα με τον κόσμο της όπερας. Στα εργαστήρια συμμετέχει  η Ορχήστρα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαέστρο, τους μονωδούς και τους χορευτές και η μέρα θα ολοκληρωθεί με τη μουσική πρόβα για το φινάλε του έργου στην οποία συμμετέχει η σχολική χορωδία.

Τη 2η μέρα Παρασκευή (6 Μαρτίου) τα εργαστήρια θα συνεχιστούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κοκκινόχωμα και τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με κάποιους από τους συντελεστές όπως φωτιστές, ενδύτριες, μακιγιέρ και βοηθό σκηνοθέτη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11.00 με συμμετοχή των παιδιών στη χορωδία και κοινό τους δασκάλους και τους μαθητές των δύο σχολείων (12ο Δ.Σ. Καβάλας και Δ.Σ. Κοκκινοχώματος).

alt

alt

alt

alt