Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Ανακοίνωση του κυλικείου

Ανακοίνωση του κυλικείου

Ανακοίνωση του κυλικείου μας για τα προϊόντα, την ποιότητα και τις τιμές.

Βασική πρωταρχική και απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωματική και πνευματική υγιή ανάπτυξη των παιδιών είναι η σωστή διατροφή.

Η ματάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή για το παιδί. Με την είσοδό του στο Δημοτικό σχολείο, καλείται να αναλάβει υπευθυνότητες που δεν τις είχε.

Με το χαρτζιλίκι του το παιδί για πρώτη φορά απουσια του γονέα του θα μπει στο κύκλωμα της αγοράς και θα διαμορφώσει και θα εκφράσει την πρώτη του αγοραστική συμπεριφορά. Αγοράζοντας από το κυλικείο του σχολείου το παιδί, αφενός μεν έχει την επιλογή, αφετέρου δε ο γονιός επιβλέπει τις αγορές του παιδιού του. Αυτό συμβαίνει γιατί ο γονέας ξέρει:

  • από πού ψωνίζει - σιτίζεται το παιδί του, το κυλικείο, στο οποίο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής υπό την επίβλεψη των υγειονομικών αρχών και του ΕΦΕΤ.
  • την ποιότητα των γευμάτων που αγοράζει καθώς τα τρόφιμα που σερβίρονται έχουν καθοριστεί από τον κατάλογο των προϊόντων των κυλικείων των σχολείων (ΦΕΚ 2135 τΒ/29-8-2013).
  • την τιμή των ειδών που αγοράζει αφού οι τιμές καθορίζονται με αγορανομική διάταξη (ανώτατες τιμές προϊόντων που ισχύουν για τα σχολικά κυικεία, αριθμός αγορανομικής διάταξης 03/2012).
  • τον πωλητή που είναι ο κυλικειάρχης μας και είναι πιστοποιημένος από τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ταυτόχρονα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του σχολείου αφού μέρος των εσόδων του σχολικού κυλικείου αποδίδονται στη σχολική επιτροπή διά του μισθώματος που καταβάλλει ο κυλικειάχης.

 

Ενδεκτικά αναφέρουμε είδη και τιμές που υπάρχουν στο κυλικείο μας.

1. Τοστ με γαλοπούλα και κασέρι ή τυρί φέτα 1,25 ευρώ.

2. Σουσαμένιο κουλούρι 0,40 ευρώ.

3. Τυρόπιτα, κασερόπιτα 1,00 ευρώ.

4. Φυσικοί χυμοι φρούτων 0,90 ευρώ.

5. Μπάρες δημητριακών 0,70 ευρώ.

6. Φρέσκο γάλα 250ml ελαφρύ 0,90 ευρώ.

7. Φρουτοσαλάτα εποχής 1,50 ευρώ.