Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Συμμετοχή της Στ΄ και Ε΄ τάξης στην εκδήλωση "Ανταλλάσσω - χαρίζω - μειώνω την κατανάλωση"

Συμμετοχή της Στ΄ και Ε΄ τάξης στην εκδήλωση "Ανταλλάσσω - χαρίζω - μειώνω την κατανάλωση"

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11 π.μ. οι μαθητές της Στ΄ και της Ε΄ τάξης θα μεταβούν στην πλατεία Ελευθερίας για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που οργανώνεται για όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Καβάλας με θέμα: "Ανταλλάσσω - χαρίζω - μειώνω την κατανάλωση". Τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν κάποιο από τα αντικείμενά τους, π.χ. ρούχα που δε φοράνε, βιβλία που έχουνε διαβάσει, cds, dvds, οτιδήποτε έχουν χρησιμοποιήσει, είναι σε καλή κατάσταση και πιθανόν να το θέλουν και άλλοι. Στη συνέχεια θα γίνει ανταλλαγή των αντικειμένων που έχουν συγκεντρωθεί.

Όσα αντικείμενα περισσεύουν μετά την ανταλλαγή, θα δοθούν σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Το κάθε αντικείμενο θα συνοδεύεται από ένα προσωπικό σημείωμα του παιδιού που το χαρίζει για κάποια συναισθήματα που το συγκεκριμένο αντικείμενο τού έχει προσφέρει.

Η όλη εκδήλωση θα υποστηριχτεί από έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της WWF και θα πλαισιωθεί με μουσική και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Επίσης μετά από αίτημα προς το τμήμα τροχαίας θα υπάρχει αστυνόμευση της εκδήλωσης για την ασφαλή μετακίνηση των σχολείων.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι:

  1. Η αναθεώρηση του παλιού καταναλωτικού τρόπου ζωής που συνέδεε την ευτυχία με την υπερκατανάλωση.
  2. Η αναγνώριση ότι ένας πιο απλός και λιτός τρόπος ζωής είναι καλύτερος για την υγεία των ανθρώπων και την υγεία του πλανήτη.
  3. Η ενίσχυση καλών πρακτικών στην καθημερινή ζωή των παιδιών και της αίσθησης ότι οι αλλαγές δεν πραγματοποιούνται μόνο από τους «άλλους», αλλά και από εμάς τους ίδιους.
  4. Η διαπίστωση ότι κανένας δεν είναι μόνος σε αυτήν την προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, αλλά όλοι: οι μαθητές, τα σχολεία, οι γειτονιές, η πόλη, μπορούν να αφήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και το μήνυμα της επικοινωνίας και της ανταλλαγής.