Τρίτη, 23 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Δωρεάν μαθήματα αρχαίων ελληνικών

Δωρεάν μαθήματα αρχαίων ελληνικών

Δωρεάν μαθήματα αρχαίων ελληνικών θα παραδίδονται για μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα γίνονται Σάββατο πρωί.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Θουκυδίδειος Ακαδημία με έδρα την Καβάλα δημιουργήθηκε το 2008, με στόχους μεταξύ άλλων να καταστήσει γνωστό το έργο αυτού του μεγάλου ιστορικού, δημότη κατά το ένδοξο παρελθόν του Δήμου Αλιμουσίου, που η περιοχή μας είχε την τύχη να φιλοξενήσει για περίπου 20 χρόνια, στα οποία συνέγραψε τον πελοποννησιακό πόλεμο.

Επικοινωνούμε μαζί σας γιατί επιθυμούμε τα παιδιά μας το μέλλον αυτής της χώρας να γνωρίσουν από αυτή την ηλικία όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα αρχαία ελληνικά και γενικά την αρχαία ελληνική γραμματεία, για να κάνουν κτήμα τους την Ιστορία των προγόνων μας. Έτσι θα κατανοήσουν καλύτερα όταν βρεθούν στη Β/θμια εκπαίδευση το μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

Την περασμένη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος κύκλος μαθημάτων αρχαίας ελληνικής γραμματείας για μαθητές της 5ης και 6ης Δημοτικού. Τα παιδιά διδάχθηκαν ΔΩΡΕΑΝ όσα αναφέρονται παραπάνω από το μέλος του Δ.Σ. κ. Θεμιστοκλή Σουγκάρη, φιλόλογο, σε χώρο που διατέθηκε από το Δ.Σ. της Ακαδημίας. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε και φέτος τα μαθήματα.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα γίνονται το Σάββατο το πρωί, μία ώρα για τους παλιούς μαθητές και μία ώρα για τους νέους μαθητές.

Για τυχόν διευκρινίσεις & δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Νικόλαο Ξανθόπουλο                       : 2510232152 και κιν. 6936844240

Θεμιστοκλή Σουγκάρη                     : 2510831751 πρωί

Νίκη Ανέστη                                   : 6947937107

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ                            ΝΙΚΗ ΑΝΕΣΤΗ