Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Δωρεάν επίσκεψη στο Νέστο για την Ε΄ τάξη

Δωρεάν επίσκεψη στο Νέστο για την Ε΄ τάξη

Στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί η Ε΄ τάξη, έχει προγραμματιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στον ποταμό Νέστο (Τοξότες Ξάνθης), την Πέμπτη 22 Μαϊου 2014. Οι μαθητές εκεί θα συμμετάσχουν σε καινοτόμα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τον ποταμό και την υδρόβια ζωή. Τα έξοδα της μετακίνησης των 25 μαθητών καλύπτονται από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Η δράση οργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) που συμμετέχουν στους εορτασμούς της παγκόσμιας ημέρας μετανάστευσης ψαριών που έχει οριστεί για ολόκληρο τον κόσμο στις 24/5.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα περιβαλλοντικά προβλήματα του ποταμού και των ψαριών. Η δράση θα υλοποιηθεί δίπλα στο αρδευτικό φράγμα των Τοξοτών στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης.

Στην εκδήλωση θα γίνει επίδειξη μεθόδων δειγματοληψίας ψαριών σε εσωτερικά ύδατα από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΙΝΑΛΕ με ανάλογο εξοπλισμό. Επίσης τα παιδιά θα δουν από κοντά ένα αρδευτικό φράγμα και θα κατανοήσουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που πολλές φορές συνιστούν τα φράγματα κατά τις ετήσιες μετακινήσεις πολλών ειδών ψαριών. Τέλος θα ενημερωθούν για τρόπους υποβοήθησης με απλές παρεμβάσεις σχετικά μικρού κόστους.

Μία ή δύο μέρες πριν την επίσκεψη θα προηγηθεί μονόωρη ενημέρωση των μαθητών από τον Φορέα Διαχείρισης μέσα στην τάξη.

Η αναχώρηση των μαθητών για το Νέστο θα γίνει στις 8:15. Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00. Η επιστροφή στο σχολείο θα γίνει στις 2 μ.μ.