Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024




Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Στο Δήμαρχο Καβάλας (Ιανουάριος 2011)

Στο Δήμαρχο Καβάλας (Ιανουάριος 2011)

Στις 31 Ιανουαρίου 2011 οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκεφτήκαμε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Σημιτσή Κωνσταντίνο. Ο Δήμαρχος μάς δέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης μας και του υποβάλλαμε 16 ερωτήματα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Δήμου. Επίσης του προτείναμε τρόπους για την ανάδειξη και αξιοποίηση της τεράστιας αυλής του σχολείου μας.

alt

 

Καβάλα, 31 Ιανουαρίου 2011

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε

Είμαστε οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 12ου δημοτικού σχολείου Καβάλας. Επειδή είναι η τελευταία μας χρονιά στο 12ο δημοτικό, θα θέλαμε τη βοήθειά σας για να αφήσουμε το σχολείο μας καλύτερο από ό,τι το βρήκαμε. Σκεφτήκαμε τρόπους για να βελτιώσουμε την όψη της αυλής μας και της γειτονιάς μας, ώστε να γίνει πιο όμορφη. Θέλουμε να εργαστούμε για αυτό το σκοπό και οι 22 μαθητές της έκτης τάξης με τη δική σας υποστήριξη. Πιο συγκεκριμένα σκεφτήκαμε τα ακόλουθα:

  1. 1.Η αυλή μας όπως και όλη η γειτονιά του Αγίου Ιωάννη υποφέρει από την έλλειψη πρασίνου. Προτείνουμε λοιπόν αν μπορείτε να μας χορηγήσετε μερικές δεκάδες δενδρύλλια της επιλογής σας για να τα φυτέψουμε στο χωμάτινο αναξιοποίητο χώρο αριστερά του κτηρίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό άλσος εκεί. Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμη μια δενδροστοιχία ακριβώς στην πρόσοψη του κτηρίου.
  2. 2.Αν κατασκευάζατε ένα ξύλινο κιόσκι και παγκάκια στο μικρό αυτό άλσος θα ήταν τόπος αναψυχής για τους μαθητές, αλλά και για όλη τη γειτονιά. Ένας χώρος προστατευόμενος, αφού υπάρχουν και οι σχολικοί φύλακες.
  3. 3.Χρειάζεται να συνδεθούν τα δύο κτήρια του σχολείου μας με μια εσωτερική πόρτα, γιατί οι μαθητές ανάλογα με το μάθημά τους μετακινούνται από το ένα κτήριο στο άλλο και είναι εκτεθειμένοι στην παγωνιά ή στη βροχή.
  4. 4.Μια επικάλυψη του γηπέδου μπάσκετ της αυλής μας με ειδικό τάπητα θα βοηθούσε ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα και τα πεσίματα.
  5. 5.Ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χόρτο θα εξυπηρετούσε όλα τα παιδιά της γειτονιάς, μια και υπάρχει στην αυλή μας αναξιοποίητος χώρος.
  6. 6.Στην οδό Βενιζέλου, αν και μας διαθέσατε σχολικό τροχονόμο (και σας ευχαριστούμε για αυτό) ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι πολύ μεγάλος. Ζητούμε τη γνώμη σας για τη μονοδρόμηση της οδού, ή κάποιο άλλο μέτρο που θα μειώσει τα οχήματα.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και το χρόνο σας και ελπίζουμε με την παρέμβασή σας να βελτιωθεί το σχολείο μας.

Με εκτίμηση

οι μαθητές της Στ΄ τάξης

του 12ου δημοτικού σχολείου Καβάλας

 

 

           alt