Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Προβολή κινηματογραφικής ταινίας

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας

Οι μαθητές της Στ΄1 τάξης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 μπορούν να παρακολουθήσουν στον κινηματογράφο "Απόλλων" την ταινία "Το καναρινί ποδήλατο" δωρεάν.

Η συνάντηση θα γίνει στο σχολείο στις 4:15 το απόγευμα του Σαββάτου και αφού παρακολουθήσουμε την ταινία θα επιστρέψουμε στο σχολείο στις 7:00 το απόγευμα περίπου.

 Το "καναρινί ποδήλατο" είναι μια συγκινητική ελληνική ταινία του 1999 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σταύρακα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Μιλά για τον Άρη Σιούτη, έναν δάσκαλο που μόλις διορίζεται στην Έκτη τάξη ενός Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, ανακαλύπτει ότι ένας από τους μαθητές του, ο Λευτέρης Μουρατίδης, είναι σχεδόν αναλφάβητος και απομονωμένος από τους συμμαθητές του. Αποφασισμένος να βοηθήσει το παιδί να βγει από αυτό το αδιέξοδο, αντιμετωπίζει πολλαπλά εμπόδια: οι συνάδελφοί του είναι ηττοπαθείς και δεν πιστεύουν ότι μπορεί ναγίνει κάτι, ο ίδιος ο Λευτέρης δύσπιστος, οι γονείς του δεν είναι πάντα συνεργάσιμοι, η συμπεριφορά των υπόλοιπων παιδιών δεν είναι πάντα φιλική απέναντι στο Λευτέρη. Αλλά η αποφασιστικότητα και η επιμονή του θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Την κρίσιμη στιγμή που ο Λευτέρης είναι έτοιμος να τα παρατήσει, ο δάσκαλος βρίσκει τον τρόπο να τον εμψυχώσει και να τον ενθαρρύνει.