Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσ/νίκης (Ιούνιος 2012)

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσ/νίκης (Ιούνιος 2012)

Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

      Την Παρασκευή 01/06/2012 η ΣΤ1 και ΣΤ2 του 12ου Δημοτικού σχολείου Καβάλας, πραγματοποίησαν  μια επίσκεψη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.
Το μουσείο αυτό ιδρύθηκε το 1979 από δωρεά 47 έργων τέχνης του Αλέξανδρου Ιόλα. Σήμερα το μουσείο φιλοξενεί 2000 έργα τέχνης και 2000 βιβλία στην επιστημονική του βιβλιοθήκη.

      Εμείς επικεντρωθήκαμε στο τμήμα του μουσείου όπου βρίσκεται η μόνιμη έκθεση του καλλιτέχνη Παύλου και αποτελείται από πίνακες ζωγραφικής και τρισδιάστατες κατασκευές που αναπαραστούν πραγματικά αντικείμενα. Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα, τα συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή όπως ξυπνητήρια, λάμπες, αφίσες, κορδέλες, εφημερίδες, πούπουλα κ.α. Σ? αυτό το τμήμα η ξεναγός μας ανέθεσε μια εργασία γρήγορης παρατηρητικότητας και αντίληψης. Σκοπός κάθε ομάδας ήταν να βρει και να περιγράψει ένα έργο του καλλιτέχνη. Μετά απ αυτό, επισκεφθήκαμε το "εργαστήρι", όπου κάναμε χειροτεχνίες, χρησιμοποιώντας πολύχρωμες λωρίδες από χαρτόνι και ατσαλόσυρμα.

      Ήταν ένα ωραίο πρωινό γεμάτο παιχνίδι, γνώσεις και διασκέδαση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου ανακαλύψαμε και θαυμάσαμε έργα τέχνης σ? ένα ζωντανό περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας !

Θοδωρής Κ.

You need to upgrade your Flash Player

Joomla Slideshow