Σάββατο, 20 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εγγραφή μαθητών για το σχολ. έτος 2012-2013

Εγγραφή μαθητών για το σχολ. έτος 2012-2013

Οι εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού θα γίνονται από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012. Στην Α΄τάξη εγγράφονται οι μαθητές και οι μαθήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2006. (Μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις κατοικίας που περιλαμβάνονται στα όρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου, αν μεταβείτε στην μπάρα μενού στην κατηγορία "το σχολείο μας" ) Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή  είναι:

1. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού
2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
3. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ).
4. Βεβαίωση Παρακολούθησης Δημόσιου ή Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου (Παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο).
5. Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής, οδοντολογικής, καρδιολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας:
Τα πιστοποιητικά οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης που απαιτούνται για την εγγραφή των μαθητών στην Α τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2012-13 μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Επιπροσθέτως  τα παιδιά  σχολικής ηλικίας  μπορούν να εξεταστούν από καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο.

Ταυτόχρονα με την εγγραφή οι γονείς μπορούν να δηλώσουν αν επιθυμούν συμμετοχή των παιδιών στην πρωινή ζώνη 7:00 - 8:00