Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο

Εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο

Ενημερωτική επιστολή του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας προς τους γονείς της Στ΄τάξης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου,

Σας παρακαλούμε όσοι από εσάς επιθυμείτε να εγγράψετε το παιδί σας στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας (Γυμνάσιο) για το σχολικό έτος 2023-24, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υποβάλλετε τη σχετική αίτηση το αργότερο έως τις 31 Μαΐου 2023 με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Συμπληρώνοντας την Αίτηση μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/aitisieggrafis (Ενδείκνυται)

2. Υποβάλλοντας συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση (θα τη βρείτε ΕΔΩ και σε μορφή word ΕΔΩ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. " data-wahfont="16"> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. " data-mce-href="mailto: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Οι αιτήσεις είναι προτιμότερο να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Ωστόσο, για όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να καταθέσει την αίτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για όσους επιλέξουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την Αίτησή τους θα τους αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο αριθμός πρωτοκόλλου της.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 247190

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10 (Πρώην Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο)

Επιπλέον πληροφορίες στον ιστότοπο: http://gym-mous-kaval.kav.sch.gr/

Διαδικασία επιλογής
Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, θα πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου. Για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, συγκροτείται Επιτροπή Επιλογής (Ε.Ε.) που ορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν ΔΕΝ απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Σκοπός της διαδικασίας επιλογής είναι η διερεύνηση της
μουσικής αντίληψης του μαθητή/τριας. Γενικά για τη φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις.
Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου
Ιωάννης Κακάρας