Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Επανέναρξη μαθημάτων

Επανέναρξη μαθημάτων

Τη Δευτέρα 10/5/2021 θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία όλης της χώρας μετά τις διακοπές του Πάσχα. Με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων για να προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό self test όλοι οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό.

Ο έλεγχος θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Μπορούν ο μαθητές να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έντυπο όπου θα αναφέρεται με υπογραφή κηδεμόνα ότι το τεστ είναι αρνητικό.

Μπορούν επίσης οι γονείς, αν δεν υπάρχει εκτυπωτής, να στείλουν μέιλ (στη διεύθυνση που θα τους γνωστοποιηθεί από το σχολείο) με το έντυπο αυτό συμπληρωμενο. Κατά προτίμηση την προηγούμενη μέρα το βράδυ.

Τέλος σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου οι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCRtest) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή. Η διεξαγωγή των διαγνωστικών αυτών ελέγχων γίνεται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από τη Δευτέρα. Εάν ο διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR test) είναι αρνητικός, τότε συντάσσεται χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος και υπογράφεται από τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών. Αν ο διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR test) είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.