Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εγγραφές στην Α΄τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022

Εγγραφές στην Α΄τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022

Οι εγγραφές στην Α΄Δημοτικού θα γίνουν από 1 Μαρτίου 2021 έως 20 Μαρτίου 2021 και αφορούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2015. Περισσότερες πληροφορίες για τη εγγραφή στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας δίνονται παρακάτω:

12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ανακοίνωση για τις εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2021/2022 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1/1/2015 - 31/12/2015.

Για την εγγραφή των μαθητών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία:

Από τη 1 Μαρτίου μέχρι τις 20 Μαρτίου οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλουν τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση εγγραφής την οποία προμηθεύονται από το σχολείο μας. Ταυτόχρονα προσκομίζουν ως δικαιολογητικά εγγραφής :

  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (χορηγείται από το νηπιαγωγείο φοίτησης).
  • Αποδεικτικό στοιχείο (απόδειξη ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης...) από το οποίο θα διαπιστωθεί η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή απαραίτητη για να δούμε αν ανήκει η διεύθυνση στα όρια της δικής μας σχολικής περιφέρειας.
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (αφού επιδειχθεί το Βιβλιάριο Υγείας θα φωτοτυπηθεί η σελίδα των εμβολίων και θα επιστραφεί το βιβλιάριο).
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (θα δοθεί από το σχολείο και μπορεί να επιστραφεί συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ).


Πληροφορίες στο 2510222320


Ανακοίνωση για τις εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρωινής ζώνης

Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα (ώρα λειτουργίας από τις 13.20 – 15.00 ή τις 16.00 ανάλογα με τις δηλώσεις των γονιών)

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το έντυπο που θα δοθεί από το σχολείο.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν :

1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι/ τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι...

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (ώρα λειτουργίας από τις 7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 7 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια όπως είναι το δικό μας σχολείο.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Πατεράκης Νικόλαος