Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό

Διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά δηλαδή κατά το σχολικό έτος 2020/2021 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται σε συνημμένο αρχείο με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική).

Όπως ήδη μπορεί να γνωρίζετε οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης διδάσκονται στο σχολείο δυο ξένες γλώσσες. Τα Αγγλικά ως 1η ξένη γλώσσα και ως 2η ξένη γλώσσα όποια ξένη γλώσσα ανάμεσα στα Γαλλικά και στη Γερμανικά εσείς επιλέξετε αφού συζητήσετε με το παιδί σας και το οικογενειακό σας περιβάλλον.

Η δήλωση θα πρέπει να επιστραφεί στο σχολείο με ένα από τους παρακάτω τρόπους (εσείς επιλέγετε όποιον τρόπο θέλετε)

  • ηλεκτρονικά με e-mail και με συνημμένο αρχείο την αίτησή σας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από εσάς
  • αυτοπροσώπως από εσάς κάθε ημέρα από τις 08.15 ? 13.15. Μπορείτε να έρθετε, να σας δώσω την υπεύθυνη δήλωση, να τη συμπληρώσετε και να μου τη δώσετε πίσω.
  • με τα παιδιά στην 1η Ιουνίου, αν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανένας. Σε αυτή την περίπτωση θα δώσω στα παιδιά και υπεύθυνες δηλώσεις για όσους από εσάς δεν έχετε παραλάβει από εμένα ή δεν μπορέσατε να εκτυπώσετε.

Αν μάθουμε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν, τότε υποχρεωτικά θα επιλέξετε έναν από τους δυο πρώτους τρόπους.

Σας ενημερώνω ότι οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά ή Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σας ενημερώνω επίσης ότι στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του/της εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε, τότε με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές/τριες διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

                                                                                           Πατεράκης Νικόλαος