Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Έναρξη εξ αποστάσεως μαθημάτων

Έναρξη εξ αποστάσεως μαθημάτων

Σύμφωνα με νέες οδηγίες που μας ήρθαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με νέα ενημέρωση θα σας γνωστοποιήσω ποια ψηφιακή πλατφόρμα θα αξιοποιήσει ο κάθε εκπαιδευτικός για την δημιουργία του ψηφιακού τμήματος και θα σας κοινοποιήσω τον σχετικό σύνδεσμο Link. Εσείς με τη σειρά σας θα πρέπει

α) Να ενημερωθείτε για το Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019 κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

Τον Αριθμό Μητρώου μαθητή που θα σας ζητήσει, μπορείτε να το βρείτε στον έλεγχο του 1ου τριμήνου που έχετε από εμάς, ή στο μαθητικό πάσο που σας υπέγραψα, ή αν δεν το βρείτε επικοινωνήστε μαζί μου για να σας το δώσω. Εκεί θα ορίσετε και τον κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός πρέπει να έχει υποχρεωτικά:

  • μήκος από 7 έως 16 χαρακτήρες
  • πεζούς λατινικούς χαρακτήρες
  • τουλάχιστον ένα κεφαλαίο λατινικό χαρακτήρα ή αριθμό
  • τουλάχιστον ένα από τα σύμβολα ! @ $ -

Αφού συμπληρώσετε ό,τι σας ζητάει η αίτηση, η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά, αφού προηγουμένως έχετε τσεκάρει το κουτάκι που λέει: Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων και του/της παραπάνω μαθητή/τριας του οποίου είμαι κηδεμόνας.

β) Στη συνέχεια θα πρέπει να μεριμνήσετε για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης.

Για την εγγραφή θα κάνετε κλικ στον σύνδεσμο https://register.sch.gr/students/ .

Κάντε τις δυο παραπάνω εργασίες και θα ξαναεπικοινωνήσουμε  τη νέα εβδομάδα.

                                                Καλό Σαββατοκύριακο

                                                        Πατεράκης Νικόλαος