Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024




Ενημέρωση

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις μας, στο πως θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Όλοι πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση και η μάθηση δεν πρέπει να σταματούν ποτέ, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Δεν είμαστε σε διακοπές αλλά ζούμε όλοι μας ιδιαίτερες συνθήκες που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα ζήσουμε. Μόλις προχθές ήρθαν στο e-mail του σχολείου μας οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Έχω όμως  την εντύπωση ότι αφορούν το Γυμνάσιο και το Λύκειο και ότι δεν αφορούν  το Δημοτικό.  Περιμένουμε νέες οδηγίες και κυρίως διευκρινίσεις. Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους συναδέλφους του σχολείου μας. Ανταλλάσσουμε απόψεις και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τα παιδιά. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Αυτό το διάστημα γίνονται πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ακόμα και σε θέματα εκπαίδευσης. Τις βλέπω και εγώ και τις παρακολουθώ. Όμως όπως καταλαβαίνετε, εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε με βάση τις αναρτήσεις που γίνονται  στα διάφορα site εκπαίδευσης, αλλά με βάση τι επίσημο έρχεται στο e-mail του σχολείου μας από το Υπουργείο, την Περιφέρεια και φυσικά τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης ότι λόγω  των έκτακτων συνθηκών και για την προστασία όλων μας, είναι απαραίτητο  να μην έρχεστε στο σχολείο, αλλά να επικοινωνείτε μαζί μας είτε στο κινητό  τηλέφωνο 6977929610 είτε ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου μας mail@12dim-kaval.kav.sch για ό,τι θέλετε. Συνοψίζοντας, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σύντομα πιστεύω πως θα έχουμε τη δυνατότητα να σας ενημερώσουμε για το πώς θα ξεκινήσει και πάλι η εκπαιδευτική διαδικασία.

Να είστε καλά και περιττό να σας πω ότι μας λείπουν τα παιδιά και η καθημερινή επικοινωνία που έχουμε  μαζί τους. Εμείς οι δάσκαλοι παίρνουμε δύναμη από τα παιδιά και προχωράμε. Χαιρετισμούς λοιπόν στους μαθητές μας και ευχές πολλές, γρήγορα και πάλι να βρεθούμε όλοι μαζί.

                                                                   Πατεράκης Νικόλαος