Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εκδήλωση για παιδιά

Εκδήλωση για παιδιά

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Ν. Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) την 1η Φεβρουαρίου 2020 θα φιλοξενήσει την περιοδεύουσα έκθεση του «Μικρού Πρίγκιπα», που αποτελεί μέρος του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2019.

Δημιουργήθηκε από το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Βιέννη, με τη συνεισφορά και τη συμβολή από τις υπόλοιπες Αντιπροσωπείες στα κράτη μέλη της ΕΕ, και αποτελείται από εκδόσεις σε δεκάδες γλώσσες και διαλέκτους, ευρωπαϊκές και μη. Από τη Λισαβόνα στο Βίλνιους και από το Βουκουρέστι στο Ελσίνκι, η έκθεση ταξιδεύει, ανά την Ευρώπη, και εμπλουτίζεται σε κάθε της σταθμό. Ένας ακόμη σταθμός θα είναι και η Καβάλα

Το πασίγνωστο βιβλίο του γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ―το οποίο αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και εξακολουθεί να συγκινεί αναγνώστες κάθε ηλικίας, 76 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση ― έδωσε την αφορμή να διοργανωθεί, με την υποστήριξη του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, μια εκδήλωση με τίτλο:

 «Ο Μικρός Πρίγκιπας και ο υπέροχος μεγάλος κόσμος των γλωσσών»

(The Little Prince & the Great Big World of Languages).

Καλούμε, λοιπόν τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους να έρθουν κοντά μας για να έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τα βιβλία -ο κατάλογος των βιβλίων «Ο Μικρός Πρίγκιπας» διατίθεται σε 44 γλώσσες και διαλέκτους-  ν? ανακαλύψουν διαφορετικές γλώσσες, αλφάβητα και χώρες, ν? ακούσουν αποσπάσματα από το βιβλίο σε διαφορετικές γλώσσες, να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές και να παίξουν παιχνίδια!

 Σας περιμένουμε στο καφέ Chocolat (Αβέρωφ 12, Καβάλα) 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 18:00-20:00 το απόγευμα.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.της ΕνΕΑΓΚ