Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024




Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών της Δ΄, Ε΄ και Στ΄τάξης στο Πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη. Ώρα αναχώρησης: 07:30 π.μ. από τον κήπο της Δημαρχίας. Ώρα επιστροφής: 17:00 στον κήπο της Δημαρχίας.

Η διαδρομή για τη Θεσσαλονίκη θα γίνει με μία ενδιάμεση στάση, όπου θα μπορούν τα παιδιά να φάνε το πρωινό που θα έχουν από το σπίτι τους, ή να αγοράσουν από εκεί πρωινό. Μία στάση θα γίνει και κατά την επιστροφή.

 

Προβλέπεται τα παιδιά να παρακολουθήσουν τρεις προβολές:

  • Δεινόσαυροι (Τρισδιάστατη ταινία) 11:20 - 12:10
  • Από τη Γη στο σύμπαν (Πλανητάριο) 12:30 - 13:05
  • Διαστημική αποστολή (Πλανητάριο) 13:15 - 14:00

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

  • Δεινόσαυροι (Τρισδιάστατη ταινία) 11:20 - 12:10 Παρακολουθώντας την τρισδιάστατη ταινία «Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας», που προβάλλεται στην γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου, θα μπορέσετε να βρεθείτε στον ίδιο χώρο με αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα. Ακολουθώντας τον Δόκτωρα Rodolfo Coria, έναν διεθνούς φήμης Αργεντινό παλαιοντολόγο, επισκεπτόμαστε τοποθεσίες όπου έχουν γίνει σημαντικές ανακαλύψεις και ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο για να δούμε αυτά τα φανταστικά τέρατα να ζωντανεύουν. Στην Παταγονία βρέθηκε το μεγαλύτερο ζώο που έχει περπατήσει ποτέ πάνω στη Γη: ο γιγαντιαίος φυτοφάγος Αργεντινόσαυρος, και ο αντίπαλός του ο Γιγαντόσαυρος, ένα δίποδο σαρκοβόρο.
  • Από τη Γη στο σύμπαν (Πλανητάριο) 12:30 - 13:05 Ο νυχτερινός ουρανός, γοητευτικός και μυστηριώδης, ανέκαθεν υπήρξε αντικείμενο αρχαίων μύθων και θαυμασμού. Η κατανόηση του Σύμπαντος αποτελεί την αρχαιότερη επιθυμία του ανθρώπου. Επισκεφθείτε το Ηλιακό Σύστημα και τον Ήλιο, ζήστε τη γέννηση και το θάνατο αστεριών και ταξιδέψτε ακόμα μακρύτερα, πέρα από το Γαλαξία, στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.
  • Διαστημική αποστολή (Πλανητάριο) 13:15 - 14:00 Θα ταξιδέψουμε στον κοντινό πλανήτη Άρη και στα παγωμένα φεγγάρια του Δια και του Κρόνου για να ψάξουμε την πιθανότητα να κρύβουν κάποιες πρωτόγονες μορφές ζωης.